Sykkylven VGS > Nyheiter

Hospitering for 10. trinn

Skulen vår har eit breidt fagtilbod for å gi elevane eit godt utgangspunkt for vidare studiar, både i teoretiske fag og i praktiske fag.

Hospiteringa blir i veke 46, samt mandag i veke 47. Da kan du få oppleve korleis det er å vere elev hos oss.

Stipend og studielån

Lånekassen gir stipend til alle elevar med ungdomsrett, om du søkjer. Du kan også søkje om studielån, om du treng det.

Nye maskiner på TIP

Vi satsar på TIP og har investert i mange nye maskiner. Nye elevar kan glede seg til topp moderne utstyr!

Sykkylven VGS "Best practice" vinner i Europa

Sykkylven VGS prosjektet "Art Nouveau, a journey from Catalonia to Sunnmøre" har blitt utvalgt og klassifisert som "Best practice" i Europa av utdanningsorganisasjonen Erasmus.

Som en følge av utmerkelsen er Sykkylven vgs invitert til å presentere prosjektet i Erasmus sin europeiske konferanse, som i år feirer 30 år:
Best practice results from Erasmus+ "A European conference on Dissemination and Impact in the School Sector", i mai 2017, i Bonn, Tyskland.

Prosjektet var eit samarbeid med vår partner XXV Olimpiada Barcelona og Jugendstilsenteret i Ålesund.

Privatist

All oppmelding til privatisteksamen i Møre og Romsdal skal gjerast på PrivatistWeb.no. Frist for oppmelding er 15. september for hausteksamen og 1. februar for våreksamen.

Det gjeld for:

• Privatistar i fag, lærlingar
  • Elevar/ lærlingar som har rett til ny, utsett og særskild eksamen
  • Teoriprøva for praksiskandidatar og særskilte lærefag Vg3

Følg lenkja for meir informasjon og påmelding; https://www.privatistweb.no/prweb/fylke.action

Ungdom tenkjer at Sykkylven er bra som bygda er!

I samband med kommunereforma er det gjennomført ei spørjeundersøking blant elevar på Sykkylven vidaregåande skule om oppvekst, om kor knytt ein er til bygda  og om kommunereforma.

15 ungdomsbedrifter til Fylkesmesse

Den årlege fylkesmessa for ungdomsbedrifter er i Kristiansund denne veka.  Frå vår skule reiser heile 15 bedrifter.  Alle stiller med stand, og produkt og tenester skal presenterast på beste måte.

På messa konkurrerer ungdomsbedriftene i fylket i heile 15 ulike kategoriar. Til dømes  Beste ungdomsbedrift, Beste logo, Beste Kulturbedrift eller Størst verdiskaping. 4 ungdomsbedrifter frå Møre og Romsdal vert sendt vidare til NM.

70 elevar frå Sykkylven vgs skal no vise skaparglede, handlekraft, innovasjon og mot. Vi gler oss!

Handlingsplan mot rus

Fylket har utarbeidd ein felles handlingsplan mot rus.

Privatist i vår?

Gå inn her: