Sykkylven VGS > Framsida > Elevar > Skuleskyss

Skuleskyss

Søk om skoleskyss

Som elev i vgs kan du ha rett til fri skoleskyss til og frå skolen. For å ha skyssrett må avstanden vere 6 km mellom skolen og der du bur (bustad eller hybel). Du søker sjølv om skyss gjennom skoleskyssportalen

Søk om skoleskyss når du takkar ja til skoleplass.

Du må søkje årleg om skoleskyss.

Skoleskysskortet

Elever som er innvilga skoleskyss for første gang, vil få utlevert skoleskysskortet på skolen. Du må ta godt vare på skoleskysskortet, dette skal brukast alle åra du har rett til fri skoleskyss, både i grunnskole og i vidaregåande skole. Kontakt skolen om du mister kortet.

Fylkeskommunen sin nettside med meir informasjon om skoleskyss

Bussrutene finn du her. Frå Moa tek det berre 40 minutt å reise med buss og ferge til Sykkylven sentrum. Frå Stranda sentrum tek det 50 minutt.

Koronareglar:

Møre og Romsdal fylkeskommune oppheva avstandskrav i kollektivtrafikken frå måndag 8. juni. Det var med bakgrunn i oppdaterte retningslinjer frå nasjonale myndigheiter med ei vidare normalisering og oppmjuking av smitteverntiltak.